Over Marian Kort

Marian Kort beeldend kunstenaar en geboren 13-09-50 Stein.
In 1976 verhuisde ze van Limburg naar Haarlem waar zij de winkel ‘De Mier’ opende voor handgemaakte zaken. De Mier, die later uitgroeide tot een bemiddelingscentrum voor handgemaakte zaken ( er kwamen wel 250 mensen hun werk brengen) werd 7 jaar later Kunsthuis Kort. Antiek en curiosa werd toen ook een onderdeel van de winkel.
Vanaf 1980 volgde zij vele cursussen en workshops; Aquarelleren, schilderen, fotografie en grafiek. Daarna 3 Jaar vrije academie in Haarlem waarin zij het grafische vak verder uitdiepte. Ze heeft een jaar lessen gevolgd bij de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1994 woonde en werkte ze in het Friese Workum. Sindsdien schilderde zij voornamelijk op hout en doek (voorheen papier). Het werk is poëtisch, half figuratief en half abstract. Af en toe neemt zij de tijd om een realistisch werk te maken. Het werk is vaak op mijn eigen leven en omgeving geïnspireerd.
De mens en zijn of haar emotie is meestal het onderwerp.

marian kort van kunsthuis kort

Beeldhouwen en keramiek

In 2005-2007 volgde ze een beeldhouwopleiding en daarna zijn veel beelden gemaakt. Toch kon zij het schilderen niet laten. Zij is een mens die veel met kleuren bezig is. Dat zie je trouwens ook in haar winkel. De inrichting… alles op kleur en thema. In augustus 2019 is ze naar Harlingen verhuisd en sluit zij zich aan bij de kunstenaarsvereniging ‘Zilt’. In haar mooie woon- en winkelpand mét atelier en werkplaats voor het beeldhouwwerk en keramiek zal er voorlopig steeds wisselend werk tentoongesteld worden. 
Ze streeft ernaar om steeds meer ruimte voor de kunst in te richten.

Ze volgt gewoon haar hand, haar intuïtie en haar zinnen. 

Openingstijden Kunsthuis Kort

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Zaterdag 12:00 – 17:00 uur
Zondag gesloten

I.v.m. inkoopdagen gesloten op: