Over Marian Kort

Marian Kort beeldend kunstenaar en geboren 13-09-50 Stein.
In 1976 verhuisde ze van Limburg naar Haarlem waar zij de winkel ‘De Mier’ opende voor handgemaakte zaken. De Mier, die later uitgroeide tot een bemiddelingscentrum voor handgemaakte zaken ( er kwamen wel 250 mensen hun werk brengen) werd 7 jaar later Kunsthuis Kort. Antiek en curiosa werd toen ook een onderdeel van de winkel.
Vanaf 1980 volgde zij vele cursussen en workshops; Aquarelleren, schilderen, fotografie en grafiek. Daarna 3 Jaar vrije academie in Haarlem waarin zij het grafische vak verder uitdiepte. Ze heeft een jaar lessen gevolgd bij de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1994 woonde en werkte ze in het Friese Workum. Sindsdien schilderde zij voornamelijk op hout en doek (voorheen papier). Het werk is poëtisch, half figuratief en half abstract. Af en toe neemt zij de tijd om een realistisch werk te maken. Het werk is vaak op mijn eigen leven en omgeving geïnspireerd.
De mens en zijn of haar emotie is meestal het onderwerp.

Beeldhouwen en keramiek

In 2005-2007 volgde ze een beeldhouwopleiding en daarna zijn veel beelden gemaakt. Toch kon zij het schilderen niet laten. Zij is een mens die veel met kleuren bezig is. Dat zie je trouwens ook in haar winkel. De inrichting… alles op kleur en thema. In augustus 2019 is ze naar Harlingen verhuisd en sluit zij zich aan bij de kunstenaarsvereniging ‘Zilt’. In haar mooie woon- en winkelpand mét atelier en werkplaats voor het beeldhouwwerk en keramiek zal er voorlopig steeds wisselend werk tentoongesteld worden. 
Ze streeft ernaar om steeds meer ruimte voor de kunst in te richten.

Ze volgt gewoon haar hand, haar intuïtie en haar zinnen. 

Marian Kort beeldend kunstenaar

Beeldhouwen

Beeldhouwen is bij mij het volgen van mijn handen, mijn intuïtie en mijn zinnen. Benieuwd wat Harlingen me op dit gebied gaat brengen.

Meer over beeldhouwen

Schilderijen

Er is veel werk wat in mijn atelier in Workum is gemaakt. En nu weer druk bezig “mijn draai”te vinden in Harlingen. Nieuwe plaats is nieuwe inspiratie.

Meer over schilderijen
Winter landschap - Kunsthuis kort

Fotografie

Net als bij het schilderen en later ook bij het beeldhouwen, zijn mensen en zijn of haar emoties vaak het onderwerp bij fotografie.

Meer over fotografie
Marian aan het werk

Keramiek

Keramist Jet Twijnstra, leert mij hier in Harlingen weer veel technieken. Zo ontstonden de series karretjes, kwabbige figuren, handvormen, dieren en vogelhotels, bijzondere portretten en mensjes.

Meer over keramiek

Openingstijden Kunsthuis Kort

26-juli-2023

Dagen

Tijden

maandag
gesloten
dinsdag
gesloten
woensdag
12:00 - 17:00uur
donderdag
12:00 - 17:00uur
vrijdag
12:00 - 17:00uur
zaterdag
12:00 - 17:00 uur
zondag
gesloten