Over Marian Kort

Marian Kort beeldend kunstenaar en geboren 13-09-50 Stein.
In 1979 verhuisde ze van Limburg naar Haarlem waar zij de winkel ‘De Mier’ opende voor handgemaakte zaken. De Mier, die later uitgroeide tot een bemiddelingscentrum voor handgemaakte zaken werd 7 jaar later Kunsthuis Kort. Antiek en curiosa werd toen ook een onderdeel van de winkel.
Vanaf 1980 volgde zij vele cursussen en workshops; Aquarelleren, schilderen, fotografie en grafiek. Daarna 3 Jaar vrije academie in Haarlem waarin zij het grafische vak verder uitdiepte. Ze heeft een jaar lessen gevolgd bij de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1994 woonde en werkte ze in het Friese Workum. Sindsdien schilderde zij voornamelijk op hout en doek (voorheen papier). Het werk is poëtisch, half figuratief en half abstract. Af en toe neem zij de tijd om een realistisch werk te maken. Het werk is vaak op mijn eigen leven en omgeving geïnspireerd.
De mens en zijn of haar emotie is meestal het onderwerp.

Marian Kort Harlingen Kunst & Curiosa

Beeldhouwen

In 2005-2007 volgde ze een beeldhouwopleiding en daarna zijn veel beelden gemaakt. Toch kon zij het schilderen niet laten. Zij is een mens die veel met kleuren bezig is. Dat zie je trouwens ook in haar winkel. De inrichting… alles op kleur en thema. In augustus 2019 is ze naar Harlingen verhuisd. In een mooi woon en winkelpand mét atelier en werkplaats voor het beeldhouwwerk. Er zal voorlopig steeds wisselend werk tentoongesteld worden. 
Ze streeft ernaar om steeds meer ruimte voor de kunst in te richten.

Ze volgt gewoon haar hand, haar intuïtie en haar zinnen. 

Beeldhouwen is bij mij het volgen van mijn handen, mijn intuïtie en mijn zinnen. Benieuwd wat Harlingen me op dit gebied gaat brengen.

Er is veel werk wat in mijn atelier in Workum is gemaakt. En nu weer druk bezig “mijn draai”te vinden in Harlingen. Nieuwe plaats is nieuwe inspiratie.

Net als bij het schilderen en later ook bij het beeldhouwen, zijn mensen en zijn of haar emoties vaak het onderwerp bij fotografie.

Scan 1 (2)

Er is veel werk wat in mijn atelier in Workum is gemaakt. En nu weer druk bezig “mijn draai” te vinden in Harlingen. Nieuwe plaats is nieuwe inspiratie.

Beste klant,

Helaas worden we allemaal geconfronteerd met het coronavirus en de gevolgen daarvan. Hopelijk komen we hier met zijn allen goed doorheen.

Het is voor u en ons van groot belang om de continuïteit van de winkel te waarborgen.

Daarom zet ik alles in om u de service te blijven bieden die u gewend bent, hierbij uiteraard rekening houdend met de maatregelen die onze regering heeft getroffen!

 Ik ben gewoon geopend;
WOENSDAG T/M ZATERDAG van 12-17 uur.
Wel wil ik u vragen om aan te bellen (winkeldeur) als de winkeldeur niet open is en als u dan binnen bent 1.5 meter afstand te houden. Ik help u graag!

Ik wens u veel sterkte in deze tijden en let goed op elkaar.

Met vriendelijke groet Marian Kort.