Kersttakjes en fantasierijke houtsculpturen

Mogen de kersttakjes met de kerstlichtjes al voor de ramen? Het is nu pas half november!
Dit jaar wordt het uitbundiger als de voorgaande jaren, dat beloof ik. De kerstballen en de slingers, de winterschilderijen, het kerstservies, kristallen glazen, enz. Ze krijgen allemaal een mooie plek in de etalages. En dan natuurlijk de lichtjes. Het moet er aan de buitenkant van mijn winkelpand al feestelijk uit zien. Dat de mensen zeggen; Ohhh… wat mooi !! Daar wil ik naar binnen. En als ze dan binnen zijn dan ontstaat er een euforische gevoel. De veelheid van mooie spulletjes is overweldigend.
Maar ja… ‘t is een hoop werk op de wijze waarop ík het doe. Mooi etaleren gaat veel tijd in zitten. Je moet het zien als een mooi schilderij maken. Je modelleert en componeert zodanig met de curiosa en de kunst tot dat het een prachtig tafereel wordt. Dat vind ik heel leuk om te doen.
Hoop dat het gaat sneeuwen. Wordt het nog romantischer.
Én zou het gaan vriezen, de schaatsen uit het vet.

Nu nog effen terzijde…
Ik heb ooit een aanhanger met speciaal hout gekocht. Daar heb ik verschillende winters in zitten hakken. Heb me daarin flink uitgeleefd en er ontstonden zo’n 9 fantasierijke houtsculpturen. Het staat nu voor het eerst mooi geëtaleerd in mijn winkel. Beetje sprookjesachtige sfeer met lichtjes erbij. Ook mijn zelfgemaakte bronzen kabouters en mijn nieuwe keramiek is erbij geëtaleerd. Ben best wel trots er op.

Alvast fijne feestdagen voor straks en kom even kijken,
groetjes Marian…
van Kunsthuis Kort natuurlijk!

Related posts

Openingstijden Kunsthuis Kort

18-mei-2024

Dagen

Tijden

maandag
gesloten
dinsdag
gesloten
woensdag
12:00 - 17:00uur
donderdag
12:00 - 17:00uur
vrijdag
12:00 - 17:00uur
zaterdag
12:00 - 17:00 uur
zondag
gesloten